Fly Drive Hoogtepunten van Corsica Afbeelding Fly Drive Hoogtepunten van Corsica
Fly Drive Hoogtepunten van Corsica ***
Bestemming: Rondreizen Frankrijk - Fly Drive Corsica

Fly Drive Hoogtepunten van Corsica

***

plane hotel car


8 Dagen

Tijdens deze Fly Drive reist u in 8 dagen langs de hoogtepunten van Corsica. Ontdek het schitterende afwisselende landschap en prachtige plaatsen als Calvi, l'Ile Rousse, Basti, Corte, Porto Vecchio, Propriano en niet te vergeten Ajaccio. Ieder deel van het bijzondere Corsica komt aan bod, zodat u een onvergetelijke ontdekkingsreis over Corsica maakt. Laat u verrassen door het prachtige Franse eiland!



Dag 1: Ajaccio - Porto Ota/Galeria (ca. 80-130km)

Na aankomst op de luchthaven van Ajaccio neemt u de huurauto in ontvangst en kan uw Fly Drive Hoogtepunten van Corsica eindelijk echt gaan beginnen. U vertrekt vanuit Ajaccio naar de westkust van het eiland. Onderweg rijdt u door het prachtige roodgekleurde berglandschap van de Calanches de Piana, wat letterlijk de inhammen van Piana betekent. Door jarenlange erosie zijn hier indrukwekkende rotssculpturen gevormd. Ook het sfeervolle oud-Griekse dorpje Cargèse met haar mooie kalkwitte huisjes ligt hier in de buurt. Op maar 15 minuten afstand van Porto ligt de kloof 'Gorges de Spelunca'. Dit is de favoriete bestemming op Corsica voor wandelliefhebbers. De wandelroute door de kloof leidt u langs de rivier de Porto, door het bos en langs steile rotswanden.

Overnachting in of in de omgeving van Porto Oto of Galeria. Afhankelijk van uw vluchtschema kan het ook zijn dat u de eerste nacht in Ajaccio verblijft i.p.v. de laatste overnachting



Dag 2: Porto Ota/Galeria - Calvi/Ile Rousse (ca. 85km)

Vandaag rijdt u naar het noorden van het eiland om de veelzijdige, historische stad Calvi te verkennen. De stad is de hoofdstad van de zeer vruchtbare streek in Corsica die de Balagne wordt genoemd. Er zijn vele fruitbomen, maar ook de olijven die uit deze streek komen zijn om van te smullen. Bezoek in Calvi de citadel die de stad haar bekende gezicht heeft gegeven. Liever een lekker visje eten of een Ceasar saladeAan de haven liggen diverse goede restaurants. Buiten Calvi ligt het kleine vissersdorpje Ile Rousse. Aanschouw onder het genot van een glas rode wijn of pastis de jeu de boules spelers op het levendige 'Place Paoli'.

Overnachting in of in de omgeving van Calvi of Ile Rousse.

Dag 3: Calvi/Ile Rousse - Bastia (ca. 90km)

Vanuit het hotel gaat u richting Bastia, een bekende havenstad met een oud centrum, gezellige terrasjes en goede restaurants. Onderweg komt u door het pittoreske vissersplaatsje Saint Florent. Strijk neer op een van de vele terrasjes in het oude stadsdeel langs de havenkade.

Overnachting in of in de omgeving van Bastia.



Dag 4: Bastia - regio Corte (ca. 70km)

Vanuit Bastia gaat u naar het geografische hart van Corsica, de schitteremde regio Corte. In de 18e eeuw was deze stad de hoofdstad van het eiland. De stad kenmerkt zich door haar vestiging van de citadel en haar mooie huizen. Ook is Corte de enige universiteitsstad op het eiland.

Overnachting in de prachtige regio Corte.

Dag 5: regio Corte - Porto Vecchio/Propriano/Bonifacio (ca. 125km)

Vandaag rijdt u verder naar het zuiden richting Muratello, een klein plaatsje in het binnenland tussen Porto Vecchio en Bonifacio. Een bezoek aan het karakteristieke Bonifacio is zeker de moeite waard. Bonifacio staat bekend om de gezellige haven. Een aanrader is een boottochtje langs de bekende kliffen! Loop vanaf de jachthaven via een korte klim naar de citadel voor een schitterend uitzicht om nooit meer te vergeten. Overnachting in Muratellu of omgeving.

Overnachting in Zuid-Corsica, in of in de omgeving van Porto Vecchio of Propriano.

Dag 6: Zuid-Corsica: Porto Vecchio/Propriano/Bonifacio

Vanuit Muratello rijdt u weer naar het westen. Onderweg komt u langs Sartène, volgens velen het meest Corsicaanse stadje van het eiland. Hooggelegen op een rots ziet u het stadje al liggen. Maak even een stop en dwaal door de charmante straatjes. Blijft u hier wat langerNeem dan zeker een glas wijn op een terrasje. De wijngaarden van de streek zijn namelijk heel bekend. Vanuit Sartène gaat de reis door naar de havenstad Propriano, gelegen tussen de groene heuvels en aan de baai van Valinco. Propriano heeft mooie stranden, fijne restaurants en een gezellige jachthaven. Overnachting in Propriano of omgeving.

Overnachting in Zuid-Corsica, in of in de omgeving van Porto Vecchio, Propriano of Bonifacio.


Dag 7: Zuid-Corsica - Ajaccio (ca. 70-130km)

Vandaag rijdt u terug naar Ajaccio, de grootste stad van het Franse eiland. In de stad zijn vele monumenten en musea die u aan Napoléon doen herinneren. Dat is ook niet zo gek, Napoléon is in Ajaccio geboren. Laat de kans niet voorbij gaan om veel over hem te weten te komen, want bijna alles staat hier in het teken van deze Corsicaanse keizer.

Overnachting in of in de omgeving van Ajaccio.

Dag 8: terugreis

Deze dag rijdt u terug naar de luchthaven van Ajaccio, waar u voor vertrek uw huurauto weer inlevert. Vervolgens checkt u in voor uw vlucht huiswaarts.



Hotels

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. Uw verblijfsplaatsen staan vast, maar u kunt uw route tussen de plaatsen onderling en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen. U verblijft in accommodaties in of nabij de genoemde plaatsen, zodat u een goede uitvalsbasis heeft om het prachtige Corsica te verkennen.

*Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice*



Locatie


Vluchten
U vliegt naar Campo Dell Oro Airport (AJA)
U vliegt terug vanuit Campo Dell Oro Airport (AJA)

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten Brussel - Ajaccio en v.v.
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in 3-sterren hotels
  • Verzorging o.b.v. logies
  • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Â

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Â

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
Dag tot dag:
Dag 1Â Ajaccio - Porto Ota/Galeria
Dag 2Â Porto Ota/Galeria - Calvi/Ile Rousse
Dag 3Â Calvi/Ile Rousse - BastiaÂ
Dag 4Â Bastia - Corte
Dag 5Â Corte - Zuid-Corsica
Dag 6Â Zuid-Corsica
Dag 7 Zuid-Corsica - Ajaccio
Dag 8Â Ajaccio - terugreis

Beschikbaarheid
Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Fly Drive Hoogtepunten van Corsica 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail